Міське засідання Школи методичного активу

16 березня 2021 року на базі нашої школи у форматі Zoom-конференції відбулося засідання Школи методичного активу з проблеми «Технології дистанційного навчання: як зробити уроки доступними для всіх». В умовах тривалого карантину така тематика методичних заходів є надзвичайно актуальною. Педагоги школи Бессараб В.Ю., Дерега Ю.В., Жук І.П., Казанцева І.М., Кисленко О.О., Мельник Л.М, Суртмач О.М. разом із заступником директора з НВР Сергієнко Л.В. презентували комунікативний простір в освітньому середовищі навчального закладу для якісного дистанційного навчання. Колектив школи надає перевагу всесвітньо відомим сервісам Google, які створили набір безкоштовних програм Google, розроблених спеціально для шкіл - G Suite for Education. Доступ до хмарних сервісів забезпечує кожному учневі й учителю власну траєкторію саморозвитку та значно полегшує співпрацю. Було обговорено питання доступності онлайн-уроків для молодших школярів та здобувачів освіти старшої школи, використання різноманітних веб-ресурсів, взаємодії всіх учасників навчального процесу та дотримання академічної доброчесності. Також присутнім на онлайн-зустрічі було запропоновано алгоритм створення Google Форм та способи використання віртуальної дошки Jamboard. Технології дистанційного навчання часто допомагають учителеві вийти за межі навчальної програми: працювати з обдарованими учнями та брати участь у міжнародних проєктах, зокрема на платформі eTwinning.

Підсумок заходу зробила консультант КУ БМР ЦПРПП Гайдаєнко Олена Анатоліївна: наголосила , що основу реалізації дистанційної технології творить учитель, а не комп’ютер, та запропонувала низку практичних порад для ефективного дистанційного навчання.

Дякуємо всім учасникам, які долучилися до засідання. Бажаємо професійного зростання, творчих успіхів, креативних ідей та швидкої адаптації до різних форматів навчання.

Кiлькiсть переглядiв: 52