Крути 1918

102 роки тому історія боротьби за власну державність поповнилася героїчною сторінкою - боєм під Крутами. Це історія насамперед не про перемогу чи поразку, не про оцінку рішень командування, не про історичні чи геополітичні наслідки – це перш за все про неймовірну відвагу та хоробрість зовсім юних не до кінця підготовлених курсантів, студентів і гімназистів, які стали на захист Української держави та змогли зупинити супротивника, який значно переважав їх за чисельністю та зброєю.

27 січня учитель історії Довгалюк Л.М провела мультимедійний урок «Герої Крут – герої не вмирають» для 9-11 класів. Урок був побудований на матеріалах документальних хронік, аналізу картин відомих художників та цитування творів українських письменників з даної тематики.

29 січня учитель історії Балас О.Ю. разом з бібліотекарем філії №6 Шута С. для учнів 6 та 7 класів провели слайд-презентацію «Вони помирали, щоб жила Україна». У презентації висвітлено трагізм і велич боротьби української молоді під Крутами. Бібліотекар Світлана Шута презентувала присутнім книгу М.Куць «Крути».

З 27 по 29 січня класоводи 2-4 класів провели уроки патріотичного виховання «Бій під Крутами. Як це було», класні керівники 5-11 класів – «Причини та наслідки трагедії під Крутами».

Кiлькiсть переглядiв: 28